Herdenking 17 april 2024

De herdenking was ook in 2024 druk bezocht.
Het bestuur kon vele oud-bewoners, pastoor Nico van der Peet, het College van B & W en tal van betrokkenen verwelkomen.
De leerlingen van Year 3 van Laar & Berg vulden de aula tot in alle hoeken en gaten op.

Presentatie:
Bibi Wiersma
Sirp Wijsma Lees verder “Herdenking 17 april 2024”

Herdenking 14 april 2023

De herdenking 2023 vond onder grote belangstelling plaats op vrijdag 14 april om 15 uur. Omdat het ook dit jaar prachtig weer was, kon de hele plechtigheid bij het monument zelf plaatsvinden. Ook de leerlingen van de derde klassen bevonden zich onder de talrijke genodigden.

Leerlingen van Scholengemeenschap Laar & Berg en International School Laren lieten zelfgemaakte gedichten en muziekstukken horen.

Een indrukwekkende bijdrage was het verhaal van zijn familie, verteld door Ori.
Oud-Berg-Stichting bewoonster Femke Roos-Meijer deelde haar herinneringen aan die periode met ons.

Verder spraken rector Eva Castelijn, wethouder Frits Westerkamp, en initiatiefnemer van het monument Ineke Hilhorst.

Voorganger Amir Betsalel reciteerde de Kaddisj. Hij sloot af met de oproep dat ‘herdenken goed is, maar nadenken nog beter’. Lees verder “Herdenking 14 april 2023”

Herdenking 20 april 2022

De herdenking vond plaats bij het Monument voor de Joodse Kinderen, met prachtig weer.
Er waren tal van belangstellenden, waaronder het College van B & W, ds Job de Bruijn en de voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Chris Bogaers. Pastoor Jan Vriend moest helaas verstek laten gaan. Bestuursleden Timo Smit en Jos Joosen deden dienst als ‘verkeersregelaars’, Ineke Hilhorst was ceremoniemeester.
De leerlingen volgden de ceremonie klassikaal via de live stream, zodat ze tussendoor vragen konden stellen.
In de hal van de school was een fraaie tentoonstelling ingericht door de leerlingen van de derde klassen, met als thema ‘Peacekeeping en Commemorating’. Lees verder “Herdenking 20 april 2022”

Herdenking 20 april 2021

Vanwege de corona pandemie was de school grotendeels gesloten.
De gehele herdenking vond plaats buiten, op het Reitsemaplantsoen aan de Langsakker in Laren, met inachtneming van de RIVM voorschriften en in overleg met de burgemeester en het team Handhaving.
De sobere, maar indrukwekkende ceremonie werd geregistreerd op camera en live gestreamed. Iedereen in de hele wereld kon live meekijken en daar is volop gebruik van gemaakt. Ook is de herdenking live uitgezonden op Dorpsradio.nl Lees verder “Herdenking 20 april 2021”

Herdenking 4 mei 2020

Vanwege de corona pandemie was de school gesloten.
De gehele herdenking vond plaats buiten, op het Reitsemaplantsoen aan de Langsakker in Laren, met inachtneming van de RIVM voorschriften en in overleg met de burgemeester en het team Handhaving.
De sobere, maar indrukwekkende ceremonie werd geregistreerd door vier camera’s en live gestreamed.
Iedereen in de hele wereld kon live meekijken en daar werd volop gebruik van gemaakt. Lees verder “Herdenking 4 mei 2020”

Herdenking 17 april 2019

De bijeenkomst is ook dit jaar georganiseerd door scholengemeenschap Laar & Berg i.s.m. de Stichting Monument voor de Joodse Kinderen.

De aula van Laar & Berg was tot de laatste rij gevuld met ruim 200 leerlingen en belangstellenden.
Onder de oud-bewoners van de Berg-Stichting waren er die speciaal voor de herdenking waren overgekomen uit New York en Israël. 

Lees verder “Herdenking 17 april 2019”

Herdenking 19 april 2018

De herdenking op 19 april 2018 is uitstekend verlopen.
De adoptie door de school was op alle onderdelen zichtbaar en voelbaar. Ook nu waren vele Laarders, voormalige Berg-Stichting bewoners en andere betrokkenen bij elkaar gekomen om gezamenlijk te herinneren.

De gasten werden ontvangen in de aula van Laar & Berg, waar rector Sannerijn Jansen en initiatiefneemster Ineke Hilhorst leerlingen en belangstellenden toespraken. De presentatie was in handen van leerlingen Pim en Keet
Roald Dorrestein, Dimas Leenman en Sebas Laagwater hadden een mooi en stemmig muziekstuk gecomponeerd op de computer. In de school was een tentoonstelling ingericht met bijdragen van de leerlingen. Lees verder “Herdenking 19 april 2018”

© 2024 Monument voor de Joodse Kinderen