Herdenking 20 april 2021

Herdenking 4 mei 2020

Vanwege de corona pandemie was de school gesloten.
De gehele herdenking vond plaats buiten, op het Reitsemaplantsoen aan de Langsakker in Laren, met inachtneming van de RIVM voorschriften en in overleg met de burgemeester en het team Handhaving.
De sobere, maar indrukwekkende ceremonie werd geregistreerd door vier camera’s en live gestreamed.
Iedereen in de hele wereld kon live meekijken en daar werd volop gebruik van gemaakt. “Herdenking 4 mei 2020” verder lezen

Herdenking 17 april 2019

De bijeenkomst is ook dit jaar georganiseerd door scholengemeenschap Laar & Berg i.s.m. de Stichting Monument voor de Joodse Kinderen.

De aula van Laar & Berg was tot de laatste rij gevuld met ruim 200 leerlingen en belangstellenden.
Onder de oud-bewoners van de Berg-Stichting waren er die speciaal voor de herdenking waren overgekomen uit New York en Israël.

“Herdenking 17 april 2019” verder lezen

Herdenking 19 april 2018

De herdenking op 19 april 2018 is uitstekend verlopen.
De adoptie door de school was op alle onderdelen zichtbaar en voelbaar. Ook nu waren vele Laarders, voormalige Berg-Stichting bewoners en andere betrokkenen bij elkaar gekomen om gezamenlijk te herinneren.

De gasten werden ontvangen in de aula van Laar & Berg, waar rector Sannerijn Jansen en initiatiefneemster Ineke Hilhorst leerlingen en belangstellenden toespraken. De presentatie was in handen van leerlingen Pim en Keet
Roald Dorrestein, Dimas Leenman en Sebas Laagwater hadden een mooi en stemmig muziekstuk gecomponeerd op de computer. In de school was een tentoonstelling ingericht met bijdragen van de leerlingen. “Herdenking 19 april 2018” verder lezen